Κεμπάμπ με χούμους και γιαούρτι σε πίτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι ( ½ ψιλοκομμένο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

2 κ.γ. μπούκοβο

2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2 κ.γ. σουμάκ

2 κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη

2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κλωνάρι κόλιανδρο

1 κλωνάρι μέντα

4 πίτες

100 γρ. ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα

2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε φέτες

¾ φλ. χούμους

200 γρ. γιαούρτι, Total 2%

4 φέτες λεμόνι

 

Για το χούμους:

400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και ξεπλυμένα

χυμό ½ λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ταχίνι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το σουμάκ, τον κόλιανδρο και το κύμινο, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από ένα κλωνάρι κόλιανδρο και από ένα κλωνάρι μέντα.
Για τα κεμπάπ: Ανακατεύουμε το μοσχαρίσιο κιμά με το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μέντα και αλατοπιπερώνουμε.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 μερίδες και πλάθουμε 4 μπάλες.
Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι και ρολάρουμε ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα.
Ραντίζουμε τα κεμπάμπ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τη σχάρα της γκριλιέρας και την προθερμαίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.
Ψήνουμε τα κεμπάμπ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
10 Ζεσταίνουμε τις πίτες και από τις δυο πλευρές στη σχάρα του γκριλ.
Αλείφουμε τις πίτες με το χούμους. Προσθέτουμε το μίγμα του κρεμμυδιού που ετοιμάσαμε στο τηγάνι.
Μοιράζουμε στις πίτες τα φύλλα ρόκας, τις φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού και τα κεμπάμπ.
Προσθέτουμε λίγο γιαούρτι και σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.
Για το χούμους: Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν – αν θέλουμε αραιώνουμε με λίγο νερό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος