02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. | |
Ρίχνουμε το ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. | |
Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το σουμάκ, τον κόλιανδρο και το κύμινο, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. | |
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από ένα κλωνάρι κόλιανδρο και από ένα κλωνάρι μέντα. | |
Για τα κεμπάπ: | Ανακατεύουμε το μοσχαρίσιο κιμά με το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μέντα και αλατοπιπερώνουμε. |
Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 μερίδες και πλάθουμε 4 μπάλες. | |
Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι και ρολάρουμε ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα. | |
Ραντίζουμε τα κεμπάμπ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τη σχάρα της γκριλιέρας και την προθερμαίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία. | |
Ψήνουμε τα κεμπάμπ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα. | |
10 | Ζεσταίνουμε τις πίτες και από τις δυο πλευρές στη σχάρα του γκριλ. |
Αλείφουμε τις πίτες με το χούμους. Προσθέτουμε το μίγμα του κρεμμυδιού που ετοιμάσαμε στο τηγάνι. | |
Μοιράζουμε στις πίτες τα φύλλα ρόκας, τις φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού και τα κεμπάμπ. | |
Προσθέτουμε λίγο γιαούρτι και σερβίρουμε με φέτες λεμόνι. | |
Για το χούμους: | Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν – αν θέλουμε αραιώνουμε με λίγο νερό. |