01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. |
2 | Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok. |
3 | Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Αφαιρούμε το wok από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. |
5 | Ρίχνουμε 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχουμε χτυπήσει και το αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το αβγό. Κουνάμε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρούμε από το wok και το ψιλοκόβουμε. |
7 | Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. |
8 | Προσθέτουμε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. |
9 | Προσθέτουμε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. |
10 | Σερβίρουμε τοποθετώντας έξτρα σόγια σως στο τραπέζι. |
ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
