Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 φλ. καστανό ρύζι basmati

¾ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ½ κ.σ. λάδι

1 αβγό, χτυπημένο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

3 σταγόνες σησαμέλαιο

200 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε κομμάτια

½ φλ. καρότο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
2 Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok.
3 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη.
4 Αφαιρούμε το wok από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
5 Ρίχνουμε 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχουμε χτυπήσει και το αφήνουμε στην άκρη.
6 Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το αβγό. Κουνάμε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρούμε από το wok και το ψιλοκόβουμε.
7 Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
8 Προσθέτουμε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
9 Προσθέτουμε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
10 Σερβίρουμε τοποθετώντας έξτρα σόγια σως στο τραπέζι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος