Κινόα με αρακά και τόνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κινόα

μια πρέζα αλάτι

50 ml ζεστό νερό

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλ. αρακά, βρασμένο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

200 γρ. ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε ηλιέλαιο, Alelma

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ λεμόνι, το χυμό + ½  λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
2 Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.
3 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να κρατάει λίγο.
4 Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη.
5 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο.
6 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
7 Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος