01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη ζύμη: | Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. |
Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά. | |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα ταψί, καλύπτοντας όλο το φάσμα του ταψιού, έτσι ώστε να επικαλύπτει όλες του τις πλευρές. | |
Τσιμπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά. | |
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τη ζύμη μας για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί. | |
Για τη γέμιση: | Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. |
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε για να φύγει το όποιο νερό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. | |
Τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τα κομμάτια σολομού. | |
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα, τα αβγά, 1 επιπλέον κρόκο, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από το σπανάκι και το σολομό. | |
Ψήνουμε την τάρτα μας για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε. |