Quiche με σολομό και σπανάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

145΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι συν λίγο για το πασπάλισμα

100 γρ. μαλακό βούτυρο

½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

200 γρ. σπανάκι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. μαγειρεμένο σολομό, κομμένο σε κομμάτια

250 ml κρέμα γάλακτος

2 αβγά

1 κρόκο αβγού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα ταψί, καλύπτοντας όλο το φάσμα του ταψιού, έτσι ώστε να επικαλύπτει όλες του τις πλευρές.
Τσιμπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τη ζύμη μας για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί.
Για τη γέμιση: Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε για να φύγει το όποιο νερό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τα κομμάτια σολομού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα, τα αβγά, 1 επιπλέον κρόκο, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από το σπανάκι και το σολομό.
Ψήνουμε την τάρτα μας για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος