02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το κοτόπουλο: | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. |
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα μας και στη συνέχεια αλείφουμε όσο πιο καλά μπορούμε με το μίγμα βουτύρου-σκόρδου. | |
Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ταψάκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει καλά. Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. | |
Για το dressing: | Σε ένα μίξερ προσθέτουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το σκόρδο. Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. |
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη. | |
Για τη σύνθεση: | Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη δροσερή σαλάτα και 3 μεγάλες κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κρουτόν, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και επιπλέον dressing. |