Κλασική Caesar’s

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες

3 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

πιπέρι, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση
Για το dressing:
10 αντζούγιες, φιλεταρισμένες
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
Για τη σύνθεση:
1 Δροσερή σαλάτα, Φρεσκούλης
100 γρ. κρουτόν
100 γρ. παρμεζάνα, flakes

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα μας και στη συνέχεια αλείφουμε όσο πιο καλά μπορούμε με το μίγμα βουτύρου-σκόρδου.
Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ταψάκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει καλά. Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια.
Για το dressing: Σε ένα μίξερ προσθέτουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το σκόρδο. Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη δροσερή σαλάτα και 3 μεγάλες κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κρουτόν, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και επιπλέον dressing.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος