Κλασσικό red velvet στο Philips Airfryer XL Connected HD9280

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

280΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ red velvet:

465 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

170 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

460 γρ. ζάχαρη 

3 αυγά

6 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

3 κ.σ. κακάο 

1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ ξύδι

370 γρ. γάλα 

1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

 

Για τη κρέμα τυριού:

125 γρ. τυρί κρεμα

125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια

1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κέικ red velvet: Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του σταθερού μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά. στο μείγμα κέικ και χτυπάμε καλά.
Σε ένα φλιτζάνι, προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα με το αλάτι στο μίγμα κέικ μας σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αλεύρι. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ξίδι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ μας και ανακατεύουμε καλά.
Με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μίγμα μας από κάτω προς τα πάνω ελέγχοντας ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και το μίγμα έχει απαλή υφή.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι του Airfryer ελαφρά και προσθέτουμε το 1/3 του μίγματος μας ή τόσο ώστε να γεμίσει το 1/3 του ταψιού. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 160°C. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δυο παντεσπάνια μας.
Όταν τα παντεσπάνια ετοιμαστούν και κρυώσουν, με τη βοήθεια ενός τσερκιού ή ενός πιάτου κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Για τη κρέμα τυριού: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο, στη μεσαία ταχύτητα ενός μίξερ χειρός. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
Σταδιακά, κοσκινίζουμε στο μίγμα τη ζάχαρη άχνη σε 5 δόσεις, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
Καλύπτουμε το γλάσο με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Για τη σύνθεση του red velvet: Τοποθετούμε σε πιατέλα την πρώτη βάση κέικ. Προσθέτουμε από πάνω 1/3 από το frosting και με τη βοήθεια σπάτουλας το απλώνουμε πάνω σε όλη τη βάση.
Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη βάση κέικ, προσθέτουμε 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με τη σπάτουλα. Στη συνέχεια γαρνίρουμε την πάνω πλευρά και τα πλαϊνά του κέικ με το υπόλοιπο frosting. Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος