Κόκκινες φακές σούπα με κεφτεδάκια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φέτα ψωμί, ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη

1 αβγό, χτυπημένο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

1 κ.γ. κόλιανδρο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

½  φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Για τις κόκκινες φακές:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ μεγάλο ή 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 ½ φλ. κόκκινες φακές

6 φλ. ζωμό λαχανικών

1 ½ φλ. ντοματοχυμό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού, το χτυπημένο αβγό, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές, ίσα - ίσα να ροδίσουν.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τις κόκκινες φακές: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμη.
Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις φακές, το ζωμό λαχανικών, τον ντοματοχυμό και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, καλυμμένη με ένα καπάκι, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αν χρειαστεί, στο ενδιάμεσο ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος