Κόκκινο πέστο με λιαστές ντομάτες, αμύγδαλα και κεφαλογραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ζωμό λαχανικών

100 γρ. λιαστές ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα

2 πιπεριές κόκκινες καυτερές, κρατάμε λίγες ροδέλες για γαρνίρισμα

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

100 γρ. κεφαλογραβιέρα

1 φλ. κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μαϊντανό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε το ζωμό να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, χωρίς να πετάξουμε το ζωμό.
2 Σε ένα μούλτι ισχυρής δύναμης ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας, την κεφαλογραβιέρα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.
3 Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών, που έχουμε κρατήσει, στο μίγμα του μούλτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
4 Μπορεί να συνοδέψει ζυμαρικά ή να χρησιμοποιηθεί ώς άλειμμα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος