Κόκορας σούπα με πράσο και δαμάσκηνα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορας νωπός, κομμένος σε μερίδες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. λευκό κρασί ξηρό

2 φύλλα δάφνης

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 πράσο μεγάλο, χοντροκομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κοτσάνια σέλινο, τεμαχισμένα

5 φέτες μπέικον, σε μικρά κομμάτια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

6-8 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς το κουκούτσι

φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
2 Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά.
3 Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκορα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
4 Αφού κρυώσει το κρέας, το ξεψαχνίζουμε, αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα και αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
5 Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε και το ζωμό που κρατήσαμε από πριν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
6 Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος