01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
2 | Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά. |
3 | Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκορα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. |
4 | Αφού κρυώσει το κρέας, το ξεψαχνίζουμε, αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα και αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. |
5 | Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε και το ζωμό που κρατήσαμε από πριν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. |
6 | Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. |