Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα στο Philips Airfryer XL Connected HD9280

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 κολοκυθάκια

αλάτι χονδρό, κατά βούληση

2 αυγά

30 γρ. γάλα

2 κ.σ. φρυγανιά

1/2 κιλό φέτα

1 κ.σ. άνηθος + για γαρνιτούρα

αλεύρι, για πανάρισμα.

2 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκι και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και αλατίζουμε καλά. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να τραβήξουν το αλάτι για 5 λεπτά.
2 Στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια μας πολύ καλά. Είναι σημαντικό να τα στύψουμε πολύ καλά ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία.
3 Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια μας σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε τη φευγανιά, τον άνηθο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε ένα άλλο μικρό σκεύος σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα στο μίγμα με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
5 Στρώνουμε με λαδόκολα τη σχάρα του Philips Airfryer XXL HD9650/90.
6 Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες το μίγμα μας και το πατάμε. Περνάμε ελαφρά τους κολοκυθοκεφτέδες μας από το αλεύρι και τους τοποθετούμε στο Airfryer XXL HD9650/90 σε μονή στρώση.
7 Ψήνουμε για 18 λεπτά στους 180°C. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άνηθο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος