Κολοκυθάκια με ντομάτες και γραβιέρα στο φούρνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κολοκυθάκια

600 γρ. ντομάτες

200 γρ. γραβιέρα light, Καλογεράκη, τριμμένη

8 φέτες χωριάτικο ψωμί

2/3 φλ. ελαιόλαδο

ρίγανη, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
2 Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
4 Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.
5 Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
6 Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.
7 Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160°C.
8 Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.
9 Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος