01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. |
2 | Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
4 | Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα. |
5 | Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. |
6 | Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο. |
7 | Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160°C. |
8 | Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου. |
9 | Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. |