Κολοκυθάκια με σάλτσα ντομάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

800 γρ. ντοματάκια κονκασέ

2 1/2 κ.σ. Sriracha, Tabasco

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

3 κ.σ. ντοματοπελτέ

12 μικρά κολοκυθάκια, τεμαχισμένα

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
2 Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
3 Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ και βράζουμε.
4 Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
5 Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τον ντοματοπελτέ, το Tabasco και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
6 Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
7 Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει.
8 Σερβίρουμε το πιάτο κρύο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος