02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. |
2 | Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το αλάτι και ανακατεύουμε. |
3 | Τοποθετούμε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και αφήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι τα κολοκυθάκια να βγάλουν τα υγρά τους. |
4 | Στίβουμε με τα χέρια μας τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και τα στραγγίζουμε από τα επιπλέον υγρά. |
5 | Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
6 | Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. |
7 | Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. |
8 | Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα τριμμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε το αλεύρι, το 1/2 φλ. γάλα και 25 γρ. παρμεζάνα. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, εάν χρειάζεται. |
9 | Απλώνουμε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. |
10 | Σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, αλλά να κρατάει. |
11 | Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το πυρίμαχο σκεύος. |
12 | Ραντίζουμε το ογκρατέν με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα (30 γρ.) |
13 | Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. και ψήνουμε το ογκρατέν, χωρίς αλουμινόχαρτο, για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |