Κολοκυθόσουπα με φακές και κάρυ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. φακές ψιλές

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. Chipotle Sause, Tabasco

1 ½  κιλό κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομματάκια

1 lt. ζωμό λαχανικών

γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
3 Ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
4 Προσθέτουμε στο μίγμα τις φακές, την κολοκύθα και το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε να πάρουν βράση.
5 Μειώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή, καλύπτουμε εν μέρει την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη σούπα για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
6 Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
7 Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία μίας κουταλιάς γιαουρτιού στο κάθε πιάτο/μπολ σερβιρίσματος.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος