02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
2 | Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
3 | Ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. |
4 | Προσθέτουμε στο μίγμα τις φακές, την κολοκύθα και το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε να πάρουν βράση. |
5 | Μειώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή, καλύπτουμε εν μέρει την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη σούπα για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. |
6 | Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. |
7 | Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία μίας κουταλιάς γιαουρτιού στο κάθε πιάτο/μπολ σερβιρίσματος. |