Κολοκυθόσουπα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

½ κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους

1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 lt ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών

½ κούπα (125 ml) κρέμα γάλακτος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρυκεύματα και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την πατάτα και τον ζωμό και φέρτε το μείγμα σε βράση αφού αυξήσουμε την φωτιά.
3 Ξαναχαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
4 Στη συνέχεια, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ σε δόσεις. Τοποθετούμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος