Σούπα κολοκύθας με πικάντικα κρουτόν, μπέικον και σάλτσα Castello

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκόρδο, ψιλοκομμένο

450 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και τεμαχισμένη

150 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα

500 ml ζωμό κότας

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.σ. κύμινο

½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

100 gr. Castello, Arla

100 ml. γάλα

1 κ.σ. αλεύρι

200 γρ. κρουτόν

200 γρ. μπέικον

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα ταψί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κολοκύθα την οποία έχουμε καθαρίσει από τη φλούδα της. Ραντίζουμε με λάδι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 45 λεπτά.
2 Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κύμινο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
3 Προσθέτουμε με το ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα υλικά.
4 Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια.
5 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το τυρί Castello, θρυματισμένο και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακεύουμε μέχρις ότου η σάλτσα μας έχει πήξει αρκετά.
6 Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πάρουμε μία βελούδινη σούπα.
7 Μοιράζουμε σε μπολ, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα Castello, προσθέτουμε κρουτόν, μπέικον και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος