02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από κάθε άκρη. |
2 | Με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τις σταφίδες, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι, το κάρδαμο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ. |
4 | Γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά τα κολοκυθάκια. Επειδή το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο, προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε πάρα πολύ. |
5 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. |
6 | Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι. |
7 | Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και το δυόσμο. |
8 | Βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας γύρω τους. |
9 | Προσθέτουμε το ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα. |
10 | Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και ο κιμάς. |
11 | Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από την κατσαρόλα και αυξάνουμε τη φωτιά. |
12 | Μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να μειωθούν τα υγρά, για 10 περίπου λεπτά. |
13 | Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. |
14 | Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα να ζεσταθούν και σερβίρουμε. |