02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. |
2 | Αλείφουμε τον πάτο ενός πυρέξ με το γλάσο και απλώνουμε τα κοπανάκια. |
3 | Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο γλάσο και με τη βοήθεια ενός πινέλου το απλώνουμε, ώστε τα κοπανάκια να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. |
4 | Σκεπάζουμε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο. |
5 | Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. |
6 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
7 | Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. |
8 | Στα μισά του χρόνου ψησίματος, γυρίζουμε τα κοπανάκια για να ψηθούν ομοιόμορφα και να κάνουν μία ωραία τραγανή κρούστα, χωρίς να καούν. |
9 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. |
10 | Στραγγίζουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη. Γαρνίρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε συνοδεία ρυζιού. |