Κοτομπουκιές με σάλτσα μελιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις κοτομπουκιές:

500 γρ. στήθος κοτόπουλο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά, χτυπημένα

300 γρ. bran crackers μέλι-σταφίδα, Tsanos, τριμμένα

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα μελιού:

1/4 φλ. φρέσκο χυμό λάιμ

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. κύμινο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μικρό σκεύος προσθέτουμε τα bran crackers, τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μίγμα bran crackers και ψίχουλων.
Βουρτσίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τις κοτομπουκιές μας στη μέση του χρόνου.
Για τη σάλτσα μελιού: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το φρέσκο χυμό λάιμ, το μέλι, τη καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο περίπου για μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε μαζί με τις κοτομπουκιές.
Για τη σύνθεση: Μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές μας μέσα στη σάλτσα και φροντίζουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος