Κοτόπιτα με φύλλο γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

400 γρ. αλεύρι

100 ml ελαιόλαδο

120 γρ. γιαούρτι πρόβειο

1 αβγό

4 γρ. μαγιά σκόνη

αλάτι

περίπου 120 γρ. νερό, ή όσο χρειαστεί

 

Για τη γέμιση

400 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

200 ml ζωμό κοτόπουλου, από το νερό που έβρασε το κοτόπουλο

μοσχοκάρυδο

λευκό πιπέρι

2 αβγά

50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Κρυώνουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό.
2 Ετοιμάζουμε την ζύμη με αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο νερό, γιαούρτι, αβγά, μαγιά, αλάτι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3 Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας, το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και τον ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε.
4 Μετά από 5 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κεφαλογραβιέρα, αβγά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.
5 Ανοίγουμε φύλλο και στρώνουμε το μισό σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο. Αλείφουμε με αβγό χτυπημένο, χαράσσουμε την πίτα ή τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
6 Σερβίρουμε είτε ζεστή είτε κρύα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος