02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη 1 κ.σ. τζίντζερ, το σκόρδο και το κύμινο και μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα. |
2 | Καβουρδίζουμε τα κάσιους ή φυστίκια σε βουτυρωμένο τηγανάκι και τα κρατάμε για αργότερα. Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό. |
3 | Προσθέτουμε το κάρδαμο τον κόλιανδρο, το υπόλοιπο τζίντζερ και τα ανακατεύουμε μαζί για μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πιπερίτσες και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ. νερό και σιγοψήνουμε το μίγμα για 5-6 λεπτά. |
4 | Βάζουμε, τέλος, και το κρέας με τη μαρινάδα του στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. |
5 | Ανακατεύουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα για μερικά λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 30 λεπτά. |
6 | Ανακατεύουμε τακτικά και δοκιμάζουμε, για να προσθέσουμε αν θέλουμε περισσότερο τσίλι, αλάτι κτλ. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τα κάσιους η φυστίκια. |