Κοτόπουλο ινδικό (khorma) με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλους κύβους

500 γρ. γιαούρτι 2%, Total

200 γρ. κάσιους ή φυστίκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κ.σ κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 πιπέρια τσίλι τριμμένη

1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη 1 κ.σ. τζίντζερ, το σκόρδο και το κύμινο και μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα.
2 Καβουρδίζουμε τα κάσιους ή φυστίκια σε βουτυρωμένο τηγανάκι και τα κρατάμε για αργότερα. Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό.
3 Προσθέτουμε το κάρδαμο τον κόλιανδρο, το υπόλοιπο τζίντζερ και τα ανακατεύουμε μαζί για μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πιπερίτσες και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ. νερό και σιγοψήνουμε το μίγμα για 5-6 λεπτά.
4 Βάζουμε, τέλος, και το κρέας με τη μαρινάδα του στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά.
5 Ανακατεύουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα για μερικά λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 30 λεπτά.
6 Ανακατεύουμε τακτικά και δοκιμάζουμε, για να προσθέσουμε αν θέλουμε περισσότερο τσίλι, αλάτι κτλ. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τα κάσιους η φυστίκια.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος