Κοτόπουλο με γιαούρτι και παρμεζάνα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκαλο

2 φλ. γιαούρτι Total 5%

1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ φλ. φρυγανιά, τριμμένη

1 ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη

1 κ.γ. κάρυ

½ κ.γ. πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, τη παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κάρυ και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
3 Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο σκεύος με το μίγμα γιαουρτιού και το φροντίζουμε να απλωθεί παντού.
4 Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια ταψιού καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 8-10 λεπτά.
5 Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό και συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή σαλάτα της επιλογής μας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος