Κοτόπουλο με γιαούρτι μανιτάρια και αμύγδαλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λωρίδες

200 γρ. μανιτάρια Portobello, κομμένα σε λωρίδες

1 κ.γ. πάπρικα, Μπαχαρικά ΉΛΙΟΣ

4 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λωρίδες

5 κ.σ. γιαούτρι

200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό αποξηραμένο, Μπαχαρικά ΉΛΙΟΣ

1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη, Μπαχαρικά ΉΛΙΟΣ

½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

2 φλιτζάνια κρασί λευκό

1 λεμόνι (τον χυμό του)

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
3 Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
4 Προσθέτουμε τον αποξηραμένο μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά.
5 Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος