Κοτόπουλο με κινόα, γιαούρτι και μουστάρδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου

350 γρ. κινόα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

250 γρ. γιαούρτι, Total

100 γρ. μουστάρδα

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κάρυ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Μετράμε τη κινόα με φλιτζάνι και βάζουμε στην άκρη 2 φορές τον όγκο του σε νερό.
2 Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε τη κινόα, το νερό, αλάτι και το κάρυ.
3 Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πιεί το υγρό περίπου 15 λεπτά.
4 Εν τω μεταξύ αλατίζουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ περίπου 10-12 λεπτά.
5 Όταν είναι έτοιμη η κινόα ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί, την μουστάρδα και το γιαούρτι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι.
6 Σερβίρουμε μερικές κουταλιές κινόα σε κάθε πιάτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος