Κοτόπουλο με λεμόνι θυμάρι και μαραθόριζα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8

1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)

1 κ.γ. θυμάρι, ξερό

ανθός αλός, με άρωμα λεμονιού, Kalas

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

4 μαραθόριζες (φινόκιο), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

1 κ.γ. μαραθόσπορο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλ. κρασί λευκό

1 φλ. ζωμό κοτόπουλου

4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1 σελινόριζα, μέτρια ψιλοκομμένη

4 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα τους)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Aλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε ελαφρά.
3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του, μέχρι να ροδίσει καλά.
4 Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σελινόριζα και τα πράσα και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
5 Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο, το λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλου και το ξύσμα λεμονιού, σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε στον φούρνο.
6 Ψήνουμε το φαγητό για 1/2 ώρα. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μισή μαραθόριζα και το ανάλογο κοτόπουλο μαζί με αρκετή σάλτσα και τα λαχανικά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος