02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. |
2 | Aλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε ελαφρά. |
3 | Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του, μέχρι να ροδίσει καλά. |
4 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σελινόριζα και τα πράσα και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. |
5 | Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο, το λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλου και το ξύσμα λεμονιού, σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε στον φούρνο. |
6 | Ψήνουμε το φαγητό για 1/2 ώρα. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μισή μαραθόριζα και το ανάλογο κοτόπουλο μαζί με αρκετή σάλτσα και τα λαχανικά. |