01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
2 | Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σε όλες του τις πλευρές και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. |
3 | Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, για 3-5 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη μουστάρδα 50% λιγότερο αλάτι, και το θυμάρι, αφήνοντάς τα να πάρουν βράση για περίπου 8-10 λεπτά. |
5 | Σε μια γάστρα προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε τσιγαρίσει και σάλτσα κρασιού. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα. Μπρούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι, πατάτες φούρνου ή πουρέ. |