Κοτόπουλο με μουστάρδα και κρασί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μπουτια κοτόπουλου

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλ. κόκκινο κρασί ξηρό

1 φλ. ζωμό κότας

¼  φλ. μουστάρδα 50% λιγότερο αλάτι, Kalamata Papadimitriou

1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2 Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σε όλες του τις πλευρές και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
3 Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, για 3-5 λεπτά.
4 Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη μουστάρδα 50% λιγότερο αλάτι, και το θυμάρι, αφήνοντάς τα να πάρουν βράση για περίπου 8-10 λεπτά.
5 Σε μια γάστρα προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε τσιγαρίσει και σάλτσα κρασιού. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα. Μπρούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι, πατάτες φούρνου ή πουρέ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος