Κοτόπουλο με σάλτσα bang bang στο Philips Airfryer HD9285/93

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

2 κ.γ. σκόρδο

2 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

2 κ.γ. πάπρικα

2 κ.γ. αλάτι

μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 

Για τη σάλτσα bang bang:

2 φλ.  μαγιονέζα

1 φλ. σάλτσα chili

2 κ.σ. Tabasco

1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα bang-bang: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα chili, το Tabasco και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο: Σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου κάνουμε εγκάρσιες τομές δημιουργώντας μικρά τετράγωνα.
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε καλά πάνω σε κάθε κομμάτι το μίγμα των μπαχαρικών και φροντίζουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε από μια κουταλιά της σούπας της σάλτσας μας σε κάθε κομμάτι.
Τοποθετούμε τα φιλέτα μας στο Air Fryer και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
Όσο ετοιμάζεται το κοτόπουλο μας, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε.
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε ρύζι και τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλο. Προσθέτουμε μια κ.σ. από τη σάλτσα μας, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος