Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες, σύκα και κυδώνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, ολόκληρο

1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση

10-12 σύκα, αποξηραμένα

2 κυδώνια, κομμένα κυδωνάτα

 

Για τη μαρινάδα:

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πορτοκάλια, το χυμό τους

3 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και απλώνουμε καλά τη μαρινάδα παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες.
2 Τοποθετούμε τις πατάτες, τα κυδώνια και τα σύκα μέσα στη γάστρα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ύστερα τη μαρινάδα για να περάσει η μαρινάδα και στις πατάτες.
3 Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 1/2 ώρα. Ελεγχουμε και αν χρειαστεί ψήνουμε παραπάνω.
4 Σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος