Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και μπέικον

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

6 μπουτάκια κοτόπουλο, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

8 μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα

5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο και τηγανισμένο

1 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1/4 φλ. νερό

3/4 κ.γ. αλάτι

3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μαϊντανός, χοντροκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
2 Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα στρώμα και τα ροδίζουμε σε υψηλή φωτιά για περίπου 2 1/2 λεπτά από κάθε πλευρά.
3 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
4 Γυρνάμε με μια τσιμπίδα τα μπουτάκια κοτόπουλο, ώστε το αλεύρι να πάει παντού.
5 Βάζουμε το κρασί και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
6 Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
7 Προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε με το καπάκι.
8 Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1 λεπτό. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος