02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. |
3 | Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαγειρεμένο σκόρδο και το πετάμε. |
4 | Αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. |
5 | Αφού το ροδίσουμε για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί στο ελαιόλαδο για άλλα 5 λεπτά. |
6 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. |
7 | Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, αλλά να μη μαραθούν. |
8 | Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. |
9 | Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις νιφάδες πιπεριού, το μαγειρεμένο κοτόπουλο μαζί με τους χυμούς του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. |
10 | Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε, φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό και αμέσως σβήνουμε τη φωτιά. |
11 | Αφήνουμε το μίγμα μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. |
12 | Ενώ το μίγμα μας ξεκουράζεται, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. |
13 | Ζεσταίνουμε λίγο το μίγμα κοτόπουλου και σερβίρουμε πάνω από τις μαγειρεμένες πατάτες. |