Κοτόπουλο κατσιατόρε με πατάτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο (3-4 σκελίδες)

2 μεσαίες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες

2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες

680 γρ. ( 2 περίπου μεγάλα) κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

220 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα

¼ φλ. ντοματοπελτέ

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού

230 γρ. μανιτάρια

½ φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

450 γρ. πατάτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
3 Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαγειρεμένο σκόρδο και το πετάμε.
4 Αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.
5 Αφού το ροδίσουμε για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί στο ελαιόλαδο για άλλα 5 λεπτά.
6 Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή.
7 Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, αλλά να μη μαραθούν.
8 Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
9 Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις νιφάδες πιπεριού, το μαγειρεμένο κοτόπουλο μαζί με τους χυμούς του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
10 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε, φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό και αμέσως σβήνουμε τη φωτιά.
11 Αφήνουμε το μίγμα μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
12 Ενώ το μίγμα μας ξεκουράζεται, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
13 Ζεσταίνουμε λίγο το μίγμα κοτόπουλου και σερβίρουμε πάνω από τις μαγειρεμένες πατάτες.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος