Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.600 γρ. – 1.800 γρ.), κομμένο σε μερίδες

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

400 γρ. συμπυκνωμένος ντοματοπολτός

1 1/2 κ.σ. Chipotle, Tabasco

2 φλ. ζωμός κoτόπουλου

2 φύλλα δάφνης, αποξηραμένα

2 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα

2 μέτρια καρότα, τεμαχισμένα

1 μεγάλη πιπεριά, τεμαχισμένη

2 φλ. (300 γρ.) αρακά

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
2 Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
3 Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
4 Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
5 Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, το ζωμό κότας, τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
6 Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
7 Προσθέτουμε την πιπεριά, τον αρακά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
8 Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος