02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Αφαιρούμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και τις κάνουμε 3 κομμάτια. |
2 | Κόβουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο σε 4 κομμάτια: 2 στήθος και 2 μπούτια. Βγάζουμε την πέτσα και τα κόκαλα από το στήθος. |
3 | Αφήνουμε στην άκρη το στήθος και τα κομμάτια φτερούγας με το περισσότερο κρέας. Αφαιρούμε τα κόκαλα από τα μπούτια και κρατάμε το κρέας τους. |
4 | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα 12 κρεμμύδια, τα καρότα, τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε υψηλή φωτιά, μέχρι το νερό να εξατμιστεί και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να ψήνονται. |
5 | Συνεχίζουμε μέχρι τα κρεμμύδια να σοταριστούν από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας. |
6 | Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε στην άκρη. |
7 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. |
8 | Ζεσταίνουμε την άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σταδιακά, ψήνοντας για 3-5 λεπτά από κάθε μεριά. |
9 | Βγάζουμε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πιάτο. |
10 | Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. |
11 | Προσθέτουμε το σκόρδο για 10 δευτερόλεπτα. |
12 | Κατόπιν βάζουμε το κρασί, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε. |
13 | Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε ελαφρά για 5-10 λεπτά. |
14 | Έπειτα, βάζουμε την λιωμένη πατάτα στην κατσαρόλα και ανακινούμε μέχρι να δέσει. |
15 | Προσθέτουμε το μαγειρεμένο μπέικον (προαιρετικά), τα μικρά κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια με τους χυμούς τους. |
17 | Κρατάμε το φαγητό ζεστό μέχρι να σερβίρουμε. |