Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού και δενδρολίβανο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

200΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο ολόκληρο, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

1 κ.σ. αλάτι

1 φλ. μέλι

1 φλ. χυμός πορτοκαλιού, με την πούλπα του

1/2 φλ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα

2 πορτοκάλια, ξύσμα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)

μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
2 Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
3 Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
5 Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
6 Ψήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C.
7 Συνεχίζουμε να ψήνουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσει τους 74°C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο, στο μέρος κοντά στο κόκαλο).
8 Κάθε 20 λεπτά περιβρέχουμε το κοτόπουλο με το ζουμί τους.
9 Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος