02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος. |
2 | Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. |
3 | Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. |
5 | Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. |
6 | Ψήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C. |
7 | Συνεχίζουμε να ψήνουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσει τους 74°C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο, στο μέρος κοντά στο κόκαλο). |
8 | Κάθε 20 λεπτά περιβρέχουμε το κοτόπουλο με το ζουμί τους. |
9 | Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι. |