Κοτόπουλο με μπάμιες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

135΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μπάμιες μεσαίες, φρέσκες ή κατεψυγμένες

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ελαιόλαδο (½ φλ. + ½ φλ.)

4 μπούτια κοτόπουλο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ντοματοπελτέ

300 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 ½ λίτρο νερό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μπάμιες με το ξύδι, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξουν καλά.
2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις μπάμιες στο τηγάνι, χωρίς να τις ξεπλύνουμε από το ξύδι, και τις μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τις μπάμιες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
3 Στο ίδιο τηγάνι με το ίδιο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε μερίδες, μέχρι να ροδίσει.
4 Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
5 Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλο, τον πελτέ ντομάτας, την ντομάτα κονκασέ και το νερό. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε τις μπάμιες.
6 Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος