Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

1 κιλό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κομμάτια

1 1/2 φλ. αρακά

1 κ.σ.  φυτικό λάδι

Κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Ρύζι ή κινόα για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κ.σ.  σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. μέλι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Πρέζα κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1 κ.σ.  καλαμποκάλευρο, χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό μέχρι να μαλακώσει

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού.
2 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής και προσθέτουμε τον αρακά. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και αφήνουμε τον αρακά στην άκρη.
3 Ρίχνουμε το λάδι στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να έχει σχεδόν ψηθεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
4 Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμ για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι ή κινόα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος