Κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο

8 φέτες μπέικον

1/2 φλ. μαγιονέζα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 φλ. blue cheese, θρυμματισμένο

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
2 Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
3 Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και αλατοπίπερο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό τους να μην είναι ροζ.
4 Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε (όταν κρυώσει) και βάζουμε στο ψυγείο.
5 Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και σε ένα μεγάλο μπολ το ανακατεύουμε με το μπέικον, το θρυμματισμένο blue cheese, τα κρεμμυδάκια και τη μαγιονέζα.
6 Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με αβγά βραστά, αβοκάντο και ντομάτα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος