Κοτοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και κάρυ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

4 στήθη κοτόπουλο, ψημένα σε γκριλιέρα

100 γρ. κρουτόν

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες

300 γρ. φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα

3 αβγά κομμένα στα 4

 

Για τη σάλτσα:

3 κ.σ. μαγιονέζα

3 κ.σ. άπαχο γιαούρτι

μία πρέζα κάρυ, σε σκόνη

½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κάρυ, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρουτόν, τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μία σαλατιέρα στρώνουμε τα μαρούλια. Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ, γαρνίρουμε με τα αβγά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος