Κοτοτηγανιά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κατεψυγμένο, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες

3 αυγά

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1/2 κ.γ τσίλι

80 γρ. αλεύρι

50 γρ. γάλα

200 γρ. τυρί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη, τρίβουμε τις πατάτες στο μεγάλο τρίφτη. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια πετσέτα την οποία κλείνουμε σα πουγκί. Στύβουμε πολύ καλά πολλές φορές. Αφήνουμε στην άκρη.
2 Χρησιμοποιώντας ξανά τον τρίφτη μας, στην ίδια πλευρά, τρίβουμε το κοτόπουλο μας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο κοτόπουλο στο μπολ και τις πατάτες.
3 Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κοτόπουλο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
4 Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Αν δούμε ότι το μίγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα. Αν όμως είναι αρκετά υγρό τότε προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
5 Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα μας με προσοχή. Δεν ανακατεύουμε καθόλου. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 8-10 λεπτά.
6 Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε τη κοτοτηγανιά μας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 8 λεπτά.
7 Πασπαλίζουμε με άνηθο. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος