Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

15

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα

1 κρόκο αυγού

1 λεμόνι, ξύσμα

2 κ.σ. κονιάκ

3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. baking powder

1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

1 βανίλια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη γκανάζ: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα μας και τη κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά. Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα το φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα μας ανακατεύουμε με μια μικρή μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος και σκεπάζουμε ξανά. Αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει πάρα πολύ καλά.
Για τους κουραμπιέδες: Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε για 20 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα αλευριού baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με χέρι.
Για τη σύνθεση: Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο από τη γκανάζ που έχει παγώσει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος φουντουκιού.
Παίρνουμε 30 γρ. από τη ζύμη μας, πιέζουμε λίγο και τοποθετούμε στο κέντρο το μπαλάκι από τη γκανάς.
Πλάθουμε σε μπαλάκια, πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας και δημιουργούμε ένα μικρό βαθούλωμα.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες μας στο κάδο του Airfryer. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15-18 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που έχουμε πλάσει τους κουραμπιέδες μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη μας.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά, ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος