Kουραμπιεδάκια γεμιστά με σοκολάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

48

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλ. βούτυρο Lurpak, ανάλατο, μαλακωμένο

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 μεγάλο αβγό

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ.  αμύγδαλα ή καρύδια πεκάν, κοπανισμένα

1 σοκολάτα, σπασμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
2 Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν.
3 Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και βουτυράτη.
4 Πλάθουμε στρόγγυλα κουραμπιεδάκια σε διάμετρο 1,5 εκ. και στη μέση τοποθετούμε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας. Τοποθετούμε σε ταψιά, με απόσταση (5 εκ περίπου) μεταξύ τους.
5 Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από κάτω. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
6 Περνάμε ζεστά τα μπισκότα από τη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα και πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη άχνη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος