Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

15

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα

1 κρόκο αυγού

1 λεμόνι, ξύσμα

2 κ.σ. κονιάκ

3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. baking powder

1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

1 βανίλια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αυγού και χτυπάμε πολύ καλά.
3 Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
4 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να ενωθούν.
5 Προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα αλευριού baking powder και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
6 Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
8 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
9 Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος