02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη ζύμη: | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αυγό με το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. |
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας, μέχρι να ενσωματωθεί. | |
Προσαρμόζουμε το γάντζο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. | |
Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο. | |
Για τη γέμιση: | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. |
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας καλά. | |
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. | |
Σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. | |
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το κασέρι και ανακατεύουμε. | |
Για τη σύνθεση: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου. | |
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. | |
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε ζυμάρι, δίνοντας του ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. | |
Κόβουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε 6 ορθογώνια κομμάτια. | |
Μοιράζουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε σαν φάκελο κολλώντας τις άκρες με λίγο νερό. Τοποθετούμε τα τρίγωνα στη λαμαρίνα, ανακατεύουμε τον κρόκο αβγού με το νερό και αλείφουμε από πάνω. | |
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τα κιμαδοπιτάκια κουρού να κρυώσουν και σερβίρουμε. |