Κρακεράκια με αυγοτάραχο και κρέμα φάβας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

15

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

15 φέτες αυγοτάραχο μπαστούνι, Τρικαλινός

15 κρακεράκια, χωρίς αλάτι

1/2 κ.γ. αλάτι

1 λεμόνι, ξύσμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη φάβα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τη φάβα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το αλάτι, το κύμινο και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε το πρώτο 10λεπτο μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αφήνουμε τη φάβα μας να κρυώσει για 5 λεπτά. Περνάμε τη φάβα μας σε δόσεις από το μούλτι μέχρι να γίνει λεία.
Βάζουμε τη φάβα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη σύνθεση: Κόβουμε 10 λεπτές φέτες από το μπαστούνι του αυγοτάραχου.
Βάζουμε πάνω σε κάθε κρακεράκι 1 κ.γ. από το ντίπ μας, λίγο ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε από πάνω μια φέτα αυγοτάραχο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα κρακεράκια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος