Κρακεράκια με πέστο τόνου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

24

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ερυθρός καπνιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθενο ελαιόλαδο 120g, Alelma

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. κουκουνάρι

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

3 κ.σ. λεμόνι, χυμό

αλάτι, κατά βούληση

1 πακέτο αλμυρά κρακεράκια στρόγγυλα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μούλτι βάζουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το καρότο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη αλοιφή.
2 Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
3 Μεταφέρουμε το πέστο τόνου σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4 Τοποθετούμε τα κρακεράκια σε πιατέλα, αλείφουμε κάθε κρακεράκι με γενναία ποσότητα από το πέστο τόνου, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος