Κρεατόπιτα με αρνί και ψημένα φύλλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο

1 1/2 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι (μπούτι)

3 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

300 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. φέτα, τριμμένη

6 αυγά, χτυπημένα

1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο

3/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ανθός αλατιού με ρίγανη, Καλας

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κατσικάκι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό.
2 Το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει 1 1/2 περίπου ώρα.
3 Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί.
4 Τοποθετούμε σε 2 ταψιά 2 φύλλα παραδοσιακά, αλειμμένα με λίγο λάδι, και τα ψήνουμε στους 200οC, μέχρι να πάρουν χρώμα (προσοχή να μην καούν).
5 Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια.
6 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα κομμάτια φύλλου, τα τυριά, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
7 Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το ξεψαχνίζουμε.
8 Πετάμε τα ξερά κρεμμύδια και κρατάμε λίγο από το ζωμό, όπου έβρασε το κρέας.
9 Ρίχνουμε το κρέας και λίγο από το ζωμό του στο σκεύος με τη γέμιση, ανακατεύουμε ώστε να τραβήξει το φύλλο τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη. Προσέχουμε τη γέμιση, να μην είναι πολύ υγρή.
10 Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τρία φύλλα παραδοσιακά αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αλείφοντας με το υπόλοιπο λάδι και λίγο ζωμό από το κρέας.
11 Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 περίπου ώρα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος