Κρεμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/2 φλ. γάλα

1/3 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. ελληνικό καφέ έτοιμο σουρωμένο

4 αβγά

4 κρόκοι αυγών

1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
2 Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ, έτοιμο σουρωμένο.
3 Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά χωρίς να αφήσουμε το μίγμα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4 Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας συνέχεια στο ζεστό μίγμα. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
5 Γεμίζουμε 4 ατομικά φορμάκια (για κρεμ μπρουλέ ή καραμελέ) με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί. Ρίχνουμε νερό στο ταψί για να καλύψει εξωτερικά τις φόρμες μέχρι το μέσο.
6 Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να έχει πήξει στο κέντρο. Αποσύρουμε τις φόρμες από το ταψί και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
7 Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με την μαύρη ζάχαρη.
8 Βάζουμε τα φορμάκια κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ή μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει. Προσέχουμε να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Δημήτρης Σκαρμούτσος