01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. |
2 | Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ, έτοιμο σουρωμένο. |
3 | Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά χωρίς να αφήσουμε το μίγμα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. |
4 | Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας συνέχεια στο ζεστό μίγμα. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. |
5 | Γεμίζουμε 4 ατομικά φορμάκια (για κρεμ μπρουλέ ή καραμελέ) με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί. Ρίχνουμε νερό στο ταψί για να καλύψει εξωτερικά τις φόρμες μέχρι το μέσο. |
6 | Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να έχει πήξει στο κέντρο. Αποσύρουμε τις φόρμες από το ταψί και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα. |
7 | Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με την μαύρη ζάχαρη. |
8 | Βάζουμε τα φορμάκια κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ή μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει. Προσέχουμε να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσουν. |