02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά. |
2 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από το σημείο βρασμού. |
3 | Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου. Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. |
4 | Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. |
5 | Εντωμεταξύ, βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε στο ψυγείο. |
6 | Μόλις κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στα μπολ με τη μαρμελάδα. |
7 | Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. |
8 | Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε. |