Κρέμα μαστίχα με μαρμελάδα φράουλα και καρύδια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

250΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

500 ml φρέσκο γάλα

300 ml κρέμα γάλακτος

80 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. μαστίχα Χίου, θρυμματισμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει σκόνη

100 γρ. extra μαρμελάδα φράουλα, AΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ

1 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από το σημείο βρασμού.
3 Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου. Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
4 Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
5 Εντωμεταξύ, βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
6 Μόλις κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στα μπολ με τη μαρμελάδα.
7 Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
8 Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος