Κρεμμύδια γεμιστά με μπεσαμέλ και ποικιλία τυριών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

8 μέτρια κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και πλυμένα

1 φλ. τυρί έμενταλ, τριμμένο

1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

225 ml γάλα, χλιαρό

1 αυγό, κρόκο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

600 γρ. ζωμό κοτόπουλου

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε για 3-4 λεπτά.
3 Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
4 Κόβουμε τα καπάκια από τα κρεμμύδια και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους, την πολτοποιούμε σε ένα μούλτι και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
5 Προσθέτουμε στο μπολ το έμενταλ, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη.
6 Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
7 Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη σβολιάσει και να μην πάρει χρώμα.
8 Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει και να δέσει η μπεσαμέλ.
9 Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ζωηρά.
10 Προσθέτουμε την μπεσαμέλ  στο μείγμα με τα τυριά και την ψίχα κρεμμυδιού και ανακατεύουμε καλά.
11 Μοιράζουμε το μείγμα στα κρεμμύδια και κλείνουμε με το καπάκι τους.
12 Τοποθετούμε τα γεμιστά κρεμμύδια σε ένα ταψί και ρίχνουμε γύρω γύρω το ζωμό.
13 Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
14 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
15 Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος