02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε για 3-4 λεπτά. |
3 | Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. |
4 | Κόβουμε τα καπάκια από τα κρεμμύδια και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους, την πολτοποιούμε σε ένα μούλτι και τη βάζουμε σε ένα μπολ. |
5 | Προσθέτουμε στο μπολ το έμενταλ, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. |
7 | Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη σβολιάσει και να μην πάρει χρώμα. |
8 | Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει και να δέσει η μπεσαμέλ. |
9 | Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ζωηρά. |
10 | Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στο μείγμα με τα τυριά και την ψίχα κρεμμυδιού και ανακατεύουμε καλά. |
11 | Μοιράζουμε το μείγμα στα κρεμμύδια και κλείνουμε με το καπάκι τους. |
12 | Τοποθετούμε τα γεμιστά κρεμμύδια σε ένα ταψί και ρίχνουμε γύρω γύρω το ζωμό. |
13 | Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. |
14 | Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. |
15 | Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε. |