02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. |
3 | Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να γυαλίσει το κρεμμύδι μας. |
4 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά και πιπέρι. |
5 | Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. |
6 | Απλώνουμε 4 χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο και αφήνοντας τις άκρες των φύλλων έξω από το χείλος του ταψιού. |
7 | Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στα φύλλα. |
8 | Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα, λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν στρίβοντας τες ελαφρά ή εναλλακτικά κόβουμε με μαχαίρι τα περισσεύματα των φύλλων. |
9 | Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |