Κρεμμυδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτο φρέσκο χωριάτικο φύλλο, Ευβοϊκή Ζύμη

5 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα

6 κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα

2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες

5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

300 γρ. κεφαλογραβιέρα,  τριμμένη

2 αυγά

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
3 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να γυαλίσει το κρεμμύδι μας.
4 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά και πιπέρι.
5 Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
6 Απλώνουμε 4 χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο και αφήνοντας τις άκρες των φύλλων έξω από το χείλος του ταψιού.
7 Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στα φύλλα.
8 Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα, λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν στρίβοντας τες ελαφρά ή εναλλακτικά κόβουμε με μαχαίρι τα περισσεύματα των φύλλων.
9 Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος