01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη σούπα: | Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διαφανή τα κρεμμύδια, για 5-7 λεπτά. | |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για 30 λεπτά. | |
Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι, τα καρότα και ανακατεύουμε. | |
Ρίχνουμε τα μανιτάρια σταδιακά και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε τη σχάρα στη μέση. | |
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. | |
Όταν γίνουν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. | |
Κρατάμε το υγρό από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. | |
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τις 4 κ.σ. βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. | |
Προσθέτουμε και το κρασί και ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε το υγρό που μαγειρεύτηκαν τα λαχανικά και ανακατεύουμε. | |
Βάζουμε το φασκόμηλο, το θυμάρι, 3 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα φασόλια, εφόσον επιθυμούμε. | |
Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε στην άκρη. | |
Για την επικάλυψη: | Απλώνουμε 12 φέτες μπαγκέτας στο πυρέξ σε μια στρώση, πιέζοντάς τις ελαφρά. |
Πασπαλίζουμε με τη μισή περίπου γραβιέρα. | |
Απλώνουμε τις άλλες 12 φέτες πάνω από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε και πάλι με τυρί. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το φαγητό. | |
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η γραβιέρα, για 20-22 λεπτά. | |
Σερβίρουμε αμέσως. |